GP Banja Luka - Istorija i stare slike

Autor Marko_BL417, 25 06, 2017, 00:20:20 PRIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Stefan_Rudic

Slike su isječci sa jednog videa koji nije u mome vlasništvu nego u vlasništvu Auto škole "Volan", a koga nema na internetu. Snimljen je u ljeto 1998. godine. Nadam se da neće biti ljutnje jer samo sam isjekao prizore sa busevima.
Možemo vidjeti buseve koje do sada nismo vidjeli.
Započinjemo sa zglobnim Ikarusom, na stajalištu "Ugled" kod sata na Obilićevu/Mejdanu.

Zatim, nastavljamo sa jednim Ikarbusom (solo je, vjerovatno onda IK-103) za koga ne znam ni da li je obavljao gradski prevoz ili nije. Lokacija je Ulica Jug Bogdana kod "Kula" odnosno preko puta Marketa AS.

Ovaj zglobnjak ne znam koji je - malo mi liči na Avtomontažu ali buni me to što ima bočni prozorčić za liniju, tako da je izvjesnije da je Nijemac. Lokacija je raskrsnica kod Narodnog pozorišta, on skreće desno u Aleju Svetog Save. Možda je radio na 14-ki.

Nešto što takođe do sada nismo imali - mislim da je Setra 140 ES u vlasnuštvu Centrala, zabilježena na stajalištu odmah poslije raskrsnice na Rebrovcu prema današnjoj pasareli.

Saurer RH-525-23, vjerovatno Centralov, na raskrsnici kod Škorpiona. U pozadini mi djeluje da je crveni Sanos S415.

Ovaj Mercedes O307 ne znam da li je obavljao gradski prevoz ili ne, zabilježen je u Ulici Josifa Pančića na Starčevici.