Groblja autobusa

Autor The_Dubster, 28 04, 2017, 22:46:49 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

Elvoo01

Da li neko zna sta o ova 2 autobusa, stoje već dugoo,dugoo u Prijedoru, prolazio sam par puta tu ali nikada uslikati pa sad sam ovako sliku sa gmpas kako je aktivno Google street view u BiH

The hicMe

Vjerovatno posljednja slika ove O404, šteta jest ali u očajnom je stanju

Devojčice, Fiat je automobil, Mercedes je spejs šatl!

The_Dubster

Jel ovo ujedno i zadnja midi 404 Mečka u BiH?

The hicMe

Mislim da je još uvijek aktivna ona bijela u Tz

Manas

Ta od Cektala je neregistrovana.

Servistrans_belmynn

Nedavna posjeta Budi. Nažalost svi ovi autobusi su rano okončali karijeru..

The_Dubster

Servistrans_belmynn

The hicMe

fireandice1991

Na fejsbuk stranici udruženja vozača Lasta napisano je "Jako tužan kraj 9252 , ispravan parkirao i ostavio posle redovnog dugogodisnjeg rada na linijama za Francuski Pariz i Monpelje, mogao je jos da radi".

Bukvalno sledećeg dana je rashodovan i izdrobljen. Firma Lasta Beograd je bez ikakvog objašnjenja rashodovala veliki broj svojih prepoznatljivh spratnih autobusa gb 9252 9251 9250 9249 9247 9239 9238 9237 9236 9235 9233 9232 9230 9228 9227 9226 9224 9209. Jako tužno što je većina autobusa bila u potpuno ispravnom i voznom stanju, nisu ništa skidali od dijelova iako se gomila stvari mogla iskoristiti. Izdrobljena su kompletna vozila, kome je to bilo u interesu ostaje veliko pitanja kao i to zašto se nije razmatrala prodaja istih koje bi druge firme mogle iskoristiti za još hiljade kilometara...

The hicMe

Klasicno spoinovanje, Centrotrans koji ima bolje odrzavanje od Laste je svoje Ayatse iste te generacije davno rashodovao. Ne vrijedi ulagat u njih kad im šasija popuca na 100 mjesta. Isto se sad dešava sa prvim Motama kod GB, krpe ih na sve žive strane.

Triangle