Transmont, Kladanj

Autor The_Dubster, 28 04, 2017, 22:42:05 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

1 Član i 2 Gosti pregledava ovu temu.

The_Dubster

Semir

The hicMe

Devojčice, Fiat je automobil, Mercedes je spejs šatl!

Manas

Linija Stupari-Tuzla prodata GIPSu, ostat će im prevoz radnika firme Werkkol i AlmaRas, kao i đačke linije po Kladnju.

The hicMe

A93-T-018

Manas

Godina nepoznata

Eagle Base Tuzla-Steve LaMonda/facebook

The_Dubster

ovaj je završio u CTS zajedno sa još jednim?

Manas

Jesu iz Transmonta oba ali pitanje je li ovaj i koliko je Transmont imao ovih SD200. Sto se tice SD202 mislim da je imao samo ovog, koji je vozio negdje do pocetka korone. I dalje je parkiran u njihovoj garaži.

Inace firma ko firma je na najnižim granama od njenog osnivanja. Linija iz Banovića i Stupara je prodata GIPSu. Trenutno obavljaju nekoliko seoskih/dackih linija, kao i prevoz radnika firmi Werkkol i AlmaRas.

The hicMe

Pored ovih sa slika, dva zlatna Integra su bila u garazi i kratki Graf i Vario u Kladnju, to bi trebao biti cijeli vp sto imaju?

Manas

Provjerom na internetu sam saznao da su ipak imali dva MANa SD202 a možda i vise:
090-J-388
090-J-385
Između ova dva zadnja broja moguće da su postojali i 386 i 387.

Ti Mercedesi su trebali otici u zamjenu u GIPS, u suprotnom pravcu bi došli MANovi ex MVG. Čak su i bili odvukli dva Integra u Litvatrans pa ih poslije vratili kada je propao dogovor da Transmont vozi za GIPS.

Velika šteta za ova vozila što leže jer im je održavanje stvarno bilo na zavidnom nivou.

Neke zanimljivosti oko ovih slika. Kada su kupili Mercedese i Temse u paketu je došla i Setra koja se vidi u pozadini, međutim zbog EURO norme nikad se nije mogla registrovati.

MAN SD202 su ofarbali, generalno sredili, dobio je kao te neke grafite, i mislim da nikad kao takav nije izašao na liniju.

Ovaj Graf sa 3 vrata je nekada bio na probi u sarajevskom GRASu. Čak su ostale neke naljepnice od GRASa na njemu. Koliko dugo je bio na probi to ne znam.

Inače saradnja Centrotransa i Transmonta traje veliki niz godina. Svi pristigli Štajeri i Grafovi su kupljeni preko Transmonta. Kao i naknadno dva MANa SD200.

Već davno sam spominjao da se u jednoj hali u njihovoj garaži nalazi Mercedes Otomarsan. To vozilo je trebalo biti restaurirano i da sa njime obavljaju neke Posebne vožnje. Dokle je došlo sa tim ne znam.

Inace nekada respektabilna firma, koja je imala na desetine polazaka iz Kladnja prema Tuzli, Brčkom, Srebrenici. U Srebrenici su imali i firmu koja je to mjesto povezivala sa Kladnjom. Smrću njenog osnivača, je i krenuo pad ovog preduzeća.

Triangle