Prevoznici koji više nisu aktivni

Autor The_Dubster, 25 04, 2017, 21:23:20 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

1 Član i 4 Gosti pregledava ovu temu.

The hicMe

Citat: Manas  u 24 08, 2021, 20:10:28 POSLIJEPODNE

Autoprevoz Tešanj je osim dva takva Otokara imao još 3 M2000/M2001. Tih 5 autobusa je nastavilo rad u drugim firmama nakon sto je firma propala, a ostali autobusi su rashodovani. Medju rashodovanim je bila i ova Setra

Izvor

Cijeli vozni park je bio na licitaciji, kao i autobuska stanica
Devojčice, Fiat je automobil, Mercedes je spejs šatl!

The_Dubster

Tehnotrans Rogatica, koji je bio u sistemu Centrotransa... Izvor je ovaj klip, a na njemu se vide i još neki autobus: https://www.youtube.com/watch?v=khMOqdMoaAY

Jel neko zna čiji je ovo TAM sa kojim su hodočasnici išli 1994 iz Sarajeva na Hadždž?

izvor: https://www.youtube.com/watch?v=PGUUPzaRMys

Mislim da smo ovaj Skyliner spominjali i da je bio u vlasništcu SFOR ili nekih drugih snaga pa da je kasnije završio u nekoj firmi iz Sarajeva...

izvor: https://www.youtube.com/watch?v=eIcEHwhsOC8

Manas

Autotrans Vareš, nekad sastavni dio Centrotransa, od 2002. zasebna firma sve do gašenja. Objekte i vozila preuzela firma Ljaljic Turs.

Opća Biblioteka Vareš

The_Dubster

jesi siguran da je bio dio CTS do 2002, da nije to malo i prije?
Jer ja se sjećam da sam sa Autotransom putovao i prije 2002...

Objekte jest preuzeo Ljaljić turs, ali vozila nije, jer koliko se sjećam da nije ni jedan bus ostao u voznom stanju

Manas

Do rata su bili dio mnogobrojnih radnih jedinica Centrotransa. To razdoblje od 95te do 2002. mi je nepoznanica.

Sve su preuzeli al su sve i isjekli jer ništa nije vrijedilo.

wigec

Ne znam prevoznika ali definitivno nije aktivan i ovo pripada periodu bh istorije između dva svjetska rata

Tuzla - Zvornik - Bijeljina i obratno

Ova fotografija se nalazi u Slovenskom etnografskom muzeju, a uslikana je na području Kalesije davne 1930.godine. (stara 95 godina)

U originalnom opisu fotografije stoji:

"Vas Kalesija leži na cesti med Tuzlo in Zvornikom. Ilija Ćetković, lastnik in spremljevalec avtobusa, po rodu Črnogorec, s svojim lepim glasom prepeva sevdalinke. Zelo si je želel fotografiranja ob svojem avtobusu...
Autor fotografije je Matija Murko,
a godina je 1930. mjesec maj."

📌Preuzeto od: Ahmed Huremović

Manas

Manas

Ne znam čiji je autobus, ali Rudnik više nije aktivan.

AUTOBUSI Ex-YU/facebook

damir fido

Prevoz radnika Kreka.Imali su uglavnom prigradske Sanose S12 S14 kasnije 314 i 415 i nekoliko modela Dubrava i poneki Ikarus. Imali su uvijek i 10-tak turističkih.Ovo je slikano u njihovoj bazi odakle sada polazi Kantić.

Irizar Century

Na vratima piše Omnibusunternehmen Ivan Masic to je pretpostavljam onaj što ima plavu Setru 416 HDH ?
Ali ipak Štampalo kao brend više nije aktivan osim na ove dvije Setre

Armin Vučić

Manas

Autotrans Vareš

Izvor Youtube

The hicMe

Spisak članova Udruženja prijevoznika u međunarodnom i međuentitetskom cestovnom prijevozu putnika na datum 30.04.2013. godine, zanimljivo koliko danas postoji vise firmi, a i koliko je firmi ugaseno.

The_Dubster

ima li ko više podataka o:
- Duvno bus Bugojno
- Modić company Čelinac
- Nina trans Derventa
- Parkeš Bus Novi Travnik 
- Peđa&Zoran Bijeljina
- Rio tehnika Živinice
- Slavek promet Nova Bila
- TD turs Tuzla

ja ih se nešto ni ne sjećam?

The hicMe

Ono što ja znam, Slavek promet je prodao Neoplana Citylinera i liniju za Split Zeni toursu, a TD Turs Tuzla je postao Mega turs.

Mirza

Duvno bus ugašena davno. Inače firma nije bila iz Bugojna nego Tomislavgrada koji se do 1990. zvao Divno. Firma je inače bila oour Špedicije Bugojno - Putnički saobraćaj Duvno. Do rata imali nekoliko Sanosa S 314 u prigradskim i turističkim izvedbama, dvije TAZ Dubrave D14, tri TAMa 260, dva Ikarusa IK 160, kasnije nekoliko doniranih DAFova i Leylanda, dva Mana ex Autotrans Rijeka. Obavljali lokalni prevoz, te imali linije za Sarajevo, Mostar, Split kao i liniju za Munchen.

Triangle