GP Tuzla - Razno/Diskusije

Autor Semir, 17 10, 2015, 08:27:39 PRIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 47 Gosti pregledava ovu temu.

The_Dubster

Citat: The_Dubster  u 28 04, 2026, 08:10:25 PRIJEPODNEpita nas jedan pratitelj sa fb da li znamo informacije kao što su broj šasije ili prethodnih garažni broj iz Norveške za buseve:
A56-E-346
K75-O-246
A72-O-147
K62-O-981
ovaj jaran nam kaže da su crveni norveški MANovi i ovi:
J08-E-309
K62-O-981
M68-T-147
O25-M-349
T92-E-454

a da ih nemamo na listi.

a on je otkrio da su ovi nekad i sad:
3314 = A39-O-786
3318 = E52-T-489
3333 = J39-E-252 

Citat: Manas  u 10 05, 2026, 22:22:52 POSLIJEPODNEGIPS. Uskoro ce poklopiti cijeli kanton, dobili su neke ogromne subvencije od kantona. Preuzeli su linije od Bukala i isti dan po preuzimanju su ih ukinuli, a od 01.06. preuzimaju polaske od Huselje i vjerovatno ce i te ukinuti. Navodno su predali za novi red voznje sa vise polazaka jer im kanton placa 4 KM po kilometru. Priča se i o 40 komada novih Temsi pa ćemo vidjeti.
pa kakav onda cirkus ispade sa ona dva MANa iz Osijeka. Istrunut će, neće kilometra okrenuti u BiH hahahaha

a ovo za Temse, ja sam čuo da stiže 20, pa sad...

T41-M-232

Kao i solarisi sto su istrunuli,koji model temsi stize?

Manas

@obolstrade Jumex nije prodao svoje polaske, imao je ponudu ali nije pristao. E sad vidjet ćemo koliko ce mu se isplatiti. Na sastanku predstavnici GIPSa su rekli da cijena karte na relaciji Tuzla-Gradacac neće biti veća od 5 KM.

@The_Dubster pa populisticki potez političke elite TK. Vozila dobili besplatno, iskoristili priliku da to predstave kao početak rješavanja problema JGP u Tuzli. Pametnije bi bilo da ih doniraju nekom udruženju ili slično, nego ovako da propadaju.

T41-M-232

@Manas da li će kupiti i linije Čektala na 13ci iz Vitnice to jest Sapne za Tuzlu?

obolstrade

Znam ja kolega @Manase da jumex nije prodao polaske ja samo kazem da voze liniju gradacac kalesija kao sto je nekad hazretours vozio srebrenik osmaci pa je gips sastavio tu liniju 13 i 24 kad je preuzeo polaske od njega i dan danas vozi. Zato kazem da bi se moglo desiti sada da gips poveze npr gradacac sa tuzlom i kalesijom uz novi red voznje koji ce gips napraviti a treba uzet u obzir da je gips uzeo sve adebusove polaske na relaciji srebrenik tuzla ukupno 8 a da je za sada ostavio samo 3 polaska a ostale obustavio i uvezao sa svojim nekim linijama uz malu promjenu u redu voznje. A ako bude karta tz gradacac 5km toliko iznosi studenska karta vrlo brzo bi se moglo desiti da jumex odustane i ustupi polaske gipsu a vidjet cemo sta ce biti ja samo predpostavljam sta ce biti gledajuci kako je gips krenuvsi od banovica lukavca kalesije srebrenika stupara zivinica sve prevoznike politicki istjerao.

The_Dubster

Citat: T41-M-232  u 11 05, 2026, 16:23:02 POSLIJEPODNEKao i solarisi sto su istrunuli,koji model temsi stize?
Koji Solarisi su istruhnuli?

A model Temsi navodno Prestij, jer se navodno Opalin više ne pravi, a najavljene su nove Temse pa 2+2....

Eh sad ostaje samo pitanje da li stiže fkt nova nova redizajnirana ili će ipak biti stari model, ali negdje lagerske bila pa su zato nove....

Manas

Davno su uvezli nekoliko Solarisa ex. Skånetrafiken, međutim nikad nisu registrovani. Sa njih su poskidane boce za plin koje su poslije iskorištene za prevoz plina na poluprikolicama.

Zanimljivo da je i u prošlosti GIPS uvezao dosta autobusa koji nikad nisu registrovani. Sa nekih vozila su iskorištene CNG boce i drugi dijelovi.

T41-M-232

Citat: The_Dubster  u 11 05, 2026, 20:40:33 POSLIJEPODNE
Citat: T41-M-232  u 11 05, 2026, 16:23:02 POSLIJEPODNEKao i solarisi sto su istrunuli,koji model temsi stize?
Koji Solarisi su istruhnuli?

A model Temsi navodno Prestij, jer se navodno Opalin više ne pravi, a najavljene su nove Temse pa 2+2....

Eh sad ostaje samo pitanje da li stiže fkt nova nova redizajnirana ili će ipak biti stari model, ali negdje lagerske bila pa su zato nove....

Kad su nabavili one žute MAN A26 tad su nabavili i 2 solarisa al nikad eto nisu pusteni u promet...

Triangle