Li-Bus, Livno - Razno/Diskusije

Autor Podgora, 26 11, 2018, 13:59:42 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Manas

wigec

Prema najavama s njihovog fb, uskoro otvaraju PJ u Hrvatskoj

Citat: Doki21  u 14 09, 2023, 11:29:16 PRIJEPODNESpaceliner završio kod nekog u Tuzli ;)

Spasojević, Bijeljina

wigec

Edit: tek sad vidim Holetov post da je Spaceliner prodat Liner Busu Srebrenik, uglavnom sad je taj bus kod Spasojevića

The_Dubster

dok ne stignem kući pa posložim materijal, evo vam dva klipića ovako

Majstor

The hicMe

Imaju prednju vozačevu takozvanu "malu klimu"
Devojčice, Fiat je automobil, Mercedes je spejs šatl!

Majstor

Adis

Maloprije pogledah slike iz reportaze o novoj Setri 531 DT, sta reci nego autobus je TOP u svakom smislu, na opremi uopste nisu stedjeli, od vozaca do putnika.. pa sa semom sa prepoznatljivim livanjskim konjima ja bih ovaj bus svrstao medju 3 najljepsa u Bosni i Hercegovini definitivno.. jedino jedna mala zamjerka a volio bih cuti i vase misljenje o tome.. kompletna bocna stakla na prvom spratu prekrivena su sa naljepnicama. Time se gledajuci autobus izvana gubi osjecaj da je to dvospratni bus, a da ne govorimo o feelingu putnika koji ce sjediti na prvom spratu. Pobrinuli su se u Livno Busu da putnici imaju stvarno maksimalan komfort, ali donji sprat su uredili kao jednu sobu bez prozora.. Mislim da katna Setra kao i vecina drugih katnih buseva nudi dovoljno prostora za kreativne seme bez da se iste postavljaju preko stakala na donjem ili gornjen spratu. Npr, prostor gdje su poklopci prtljeznog prostora bi bio idealan za konja na zadnjim nogama.. 😃

The_Dubster

odlično zapažanje Adise. Ja koji sam slikao to nisam primjetio (doduše bila je gužva, frka i kiša je padala...), ali sad vidim da je fakat tako. Čudi me da nisu taj dio na prozorima odradili u "rupičastom" fazonu, kako bi se iznutra ipak nešto moglo i vidjeti kao što je slučaj sa reklama u gradskom prevozu kad se rade preko stakala...

Triangle