Transprom, Istočno Sarajevo

Autor The_Dubster, 09 04, 2017, 22:12:30 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

The_Dubster

Čiji je ovaj bio?

MAN464

Ex Kovač ex Coco

Sve najbolje s Božjom Pomoći :)

The_Dubster

The_Dubster

Trenquil

Planiram da putujem 12.09. iz Podgorice (Crna Gora) za Sarajevo. Znate li da li mogu imati svoju bebu od 1 godine u krilu besplatno? I da li mogu ponijeti kofere sa sobom u autobusu?

Izvinjavam se ako nisam na pravom forumu! Ne mogu pronaći mnogo informacija na internetu!

Unaprijed hvala!

Manas

Po pravilu do 2 godine dijete ne plaća kartu. Sto se tice torbe ako je manja, moze u bus stim da ne bude na sjedištu. Znaci ispod sjedista ili na policu iznad sjedista.

Trenquil

Hvala ti puno na odgovoru. Može li beba biti u krilu ili je obavezna auto-sjedalica?

Znaš li da li mogu putovati s velikim koferom (20 kg) i malim ručnim koferom (10 kg), uz ruksake?
Ako Transprom to ne dozvoljava, znaš li koja kompanija to dozvoljava? Treba mi rješenje da putujem s koferima i bebom do Sarajeva...
Unaprijed ti puno hvala.

Manas

Najbolje da ih lično kontaktiras i sve ce ti objasniti

057/375-300 065/907-720

Ne znam koji još prevoznik vozi na relaciji Istočno Sarajevo-Podgorica?

The hicMe

Ima ujutro 7:40 Cicmlil i u 23:40 Božur/Centrotrans I. Sarajevo. Transprom i Glušica voze naizmjenično, uglavnom kombijima od 20ak sjedišta kao i Cicmil, dok Božur i Centrotrans šalju veliki autobus uvijek. Svi prijevoznici su korektni bili u vrijeme kad sam ja često putovao na toj relaciji, tako da neće imati problema ni sa prtljagom ni sa bebom. Moj je prijedlog samo da izbjegava Centrotrans zbog loših i neurednih autobusa.
Devojčice, Fiat je automobil, Mercedes je spejs šatl!

Trenquil

Hvala vam oboma od srca na odgovorima. Zaista ste ljubazni. Neka vas Allah nagradi.
Molim vas, željela/želio bih ih nazvati, ali ne govorim bosanski. Možete li ih, molim vas, kontaktirati umjesto mene? Da provjerite da li prihvataju bebu u krilu besplatno, kao i veliki prtljag.
Unaprijed vam hvala!

The_Dubster

Kažu iz Transproma da za autosijedalicu nisu ni oni sigurni, jer nikad nije pitao to. Djeca uglavnom sjede roditelju u krilu i to je to, nije problem.
Što se tiče prtljage, nije problem ni 20+10 kg, ima tarifa koja se plati i nije problem.

Nadam se da smo pomogli i sretan put!

Trenquil

Hvala svima na odgovorima. Zaista ste veoma ljubazni. Neka vam Allāh podari najbolje blagodati na ovom i na onom svijetu. Neka vas Allāh uputi i podari vam ispravno razumijevanje Njegove Jednoće.