Neoplan vs. Setra vs. Mercedes vs. MAN vs. ...

Autor Marko_BL417, 10 06, 2017, 03:55:39 PRIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

The_Dubster

The_Dubster

The hicMe

Devojčice, Fiat je automobil, Mercedes je spejs šatl!

Elvoo01

Kralj sa dvije kraljice :laugh:

Hvala drugu Jasminu na slici!

Irizar Century

Armin Vučić

Surinam

Redozajnirana unutrašnjost novog Man/Neoplana izgleda sjajno, bar meni. Futuristički.
Čak mi se čini i da su sjedišta (bar preko slika) udobnija.
A sigurno su novi busevi iz te grupacije jeftiniji od setra/mercedesa.

The_Dubster

Iz mogu ugla viđenja, pošto sam bio u više novih MANova što se tiče sjedišta je lični izbor i koliko je ko spreman da plati. Ovisno i od broja sjedišta. Recimo Vuković na troaxu i 61 sjedište nije mogao birati neko extra sjedište zbog širine i prostora, ali recimo ovi sa R07 imaju jako fin izbor sjedišta...

Sjedišta su bila problematična kada su predstavljena, pa su manje više svi koji su kupili nove autobuse imali problema sa nekim plastikicama, ali sada bi to trebalo da je riješeno.

Slažem se da su dosta uradili i da je rađeno sve postepeno. Prvo je bio redizajn vanjskog izgleda, pa se pristupilo u unutrašnjosti sa galerijama, pa vozački prostor, pa sjedišta i sada je krug zatvoren sa novom tablom. Međutim, mene je strah za naše domaće bh. uslove kako će ovo sve izgledati kroz 4-5 godina. Kad je bus nov sve je to super i odlično, garancija i fazona. Međutim, kada bus uđe u neke kilometre 400.000+, van garancije i recimo promjeni vlasnika, a onda dođu silni senzori i elektronike da počnu štekati. E to je nešto za razmisliti. Sad kad je novo, sve je to super i odlično, ali u nekoj second-hand varijanti u našim uslovima malo me strah da će biti problema, ali vidimo.

A što se tiče cijene, mislim da je prilično napucan MAN R07 opet jeftiniji ili barem isto para kao standardna Setra 515 HD.

Triangle